Hughes Residence

A renovation and addition to a 90 year old three story single family residence located on a pie shaped lot in Historic Haddonfield New Jersey. We sought to maintain the architectural authenticity of the original structure by reconfiguring and renovating the interior spaces while adding a limited addition to the rear of the house above the garage. The newly designed 1st floor kitchen shifts the hub of the house to the southern corner facing the newly renovated landscaped rear yard. The exterior massing of the addition takes its cues from the existing architectural language and use of timeless materials of slate roofing, stucco, divided lite wood windows and shutters. The reconfigured house yielded an additional 2,000 sqft of living space but only added 200sqft of new footprint.

Project Details

Client: Hughes Residence

Location: Haddonfield, NJ

Category: Residential Exterior & Interior

Scale: 2,000 sq ft

Status: Complete

Pin It on Pinterest